Mexické nudle

30 min.
Mexiko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
486 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
9 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nudle uvaříme v hrnci s osolenou vodou, do které jsme přidali lžíci oleje. Po uvaření scedíme a necháme okapaz.
  • 2
    Očištěnou papriku nakrájíme na drobné kostičky, žampióny slijeme a nakrájíme na plátky. Stejně tak i okurky.
  • 3
    Máslo rozpustíme na pánvi nebo v kastrolu. Podusíme na něm papriku, potom zaprášíme hladkou moukou a za stálého míchání necháme zpěnit.
  • 4
    Podlijeme rajčatovou šťávou, smetanou a vše chvíli povaříme.
  • 5
    Podle chuti osolíme, opepříme a okořeníme chilli.
  • 6
    Nakonec do omáčky přidáme žampióny a okurky, necháme je dobře prohřát.
  • 7
    Nudle na talířích přelijeme hotovou omáčkou. (Můžeme ještě posypat nastrouhaným sýrem - nemusí být.)

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.