Mexické pikantní fazolové burrito
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule červená
- 1kusŠalotka
- 2stroužkyČesnek
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika oranžová
- 2kusyChilli paprička
- 150gramůrýže basmati vařená
- 2špetkyKurkuma
- 3kusyRajčata
- 1lžíceOlej olivový
- 150gramůFazole červené sterilované
- 70gramůKukuřice cukrová nakládaná
- 1lžičkaSůl mořská
- 50gramůSýr kozí
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- Na dochucení rajčat
- 1špetkaPepř bílý
- 1špetkaSůl bylinková
- Příloha
- 2kusyTortilla
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
555 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
6 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
12 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Očistíme červenou cibuli, šalotku, stroužky česneku a pokrájíme je nadrobno. Omyté papriky a chilli papričky rozkrojíme, zbavíme semínek, papriky pokrájíme na proužky a chilli posekáme nadrobno. Omytá zralá rajčata rozkrájíme na čtvrtky. V hluboké pánvi si rozehřejeme olej, na něm si osmažíme cibuli s česnekem dozlatova. Přidáme papriky, chilli papričku a pod poklicí papriky podusíme. Papriky posypeme kurkumou, přidáme uvařenou rýži a znovu vše promícháme. Pak k rýži přidáme červené fazole z konzervy, cukrovou kukuřici, směs za stálého míchání dochutíme solí a pepřem. Pod poklicí vše podusíme další 2 minuty. Nakonec do fazolového burrita zamícháme rozdrobený kozí sýr. Hotové pikantní burrito dáme do talířů, ozdobíme je pokrájenými rajčaty, které dochutíme solí, pepřem a hned teplé jídlo servírujeme s tortillami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.