Mexické pikantní fazolové burrito

40 min.
Mexiko

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
555 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
6 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
12 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očistíme červenou cibuli, šalotku, stroužky česneku a pokrájíme je nadrobno. Omyté papriky a chilli papričky rozkrojíme, zbavíme semínek, papriky pokrájíme na proužky a chilli posekáme nadrobno. Omytá zralá rajčata rozkrájíme na čtvrtky. V hluboké pánvi si rozehřejeme olej, na něm si osmažíme cibuli s česnekem dozlatova. Přidáme papriky, chilli papričku a pod poklicí papriky podusíme. Papriky posypeme kurkumou, přidáme uvařenou rýži a znovu vše promícháme. Pak k rýži přidáme červené fazole z konzervy, cukrovou kukuřici, směs za stálého míchání dochutíme solí a pepřem. Pod poklicí vše podusíme další 2 minuty. Nakonec do fazolového burrita zamícháme rozdrobený kozí sýr. Hotové pikantní burrito dáme do talířů, ozdobíme je pokrájenými rajčaty, které dochutíme solí, pepřem a hned teplé jídlo servírujeme s tortillami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.