Mexický guláš z kuřecího masa
40 min.
Ingredience
- 400gramůKuřecí prsa
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika žlutá
- 1kusPaprika zelená
- 2kusyCibule
- 1kusChilli paprička
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 2,5decilitryVývar drůbeží
- 250gramůFazole červené sterilované
- 50gramůKukuřice cukrová nakládaná
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaPaprika mletá pálivá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
315 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
8 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na nudličky, okořeníme paprikou, pepřem a solí.
- 2Papriky podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců, omyjeme, nadrobno pokrájíme. Cibule oloupeme a rozkrájíme na plátky, chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek, krájíme na jemné proužky. Fazole slijeme z nálevu, propláchneme v sítu studenou vodou a necháme okapat.
- 3V pánvi rozehřejeme olej, nudličky masa na něm při stálém míchání prudce osmažíme ze všech stran. Přidáme nakrájené papriky, cibuli i chilli papričku, promícháme, dusíme pod pokličkou 5 minut. Směs potom zaprášíme moukou, zalijeme vývarem, mícháme a ještě 5 minut povaříme. Přisypeme fazole a kukuřici, vše důkladně promícháme, vaříme dalších 10 minut. Občas promícháme, dochutíme paprikou, pepřem a solí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.