Mexický steak s fazolemi

40 min.
Mexiko

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
919 kcal
Bílkoviny
71 g
Tuky
26 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
33 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Červené papriky pečeme 15 minut v troubě, poté je dáme do sáčku, necháme je zapařit a oloupeme je. Nakrájíme je na čtvrtky.
  • 2
    Limetku nakrájíme na skrojky.
  • 3
    2 steaky ze svíčkové potřeme olivovým olejem, lžičkou chilli omáčky a černým pepřem. Necháme je odležet v pokojové teplotě po dobu, kdy budeme chystat fazole.
  • 4
    Cibuli nakrájíme najemno a opečeme ji na slunečnicovém oleji. Poté vmícháme kmín, pálivou papriku a dvě minuty opékáme. Poté přidáme rajčatový protlak, zbytek chilli omáčky, sůl a slité fazole. Zalijeme polovinou plechovky vody. Povaříme.
  • 5
    Dvě třetiny směsi rozmixujeme dohladka. Poté vmícháme zbytek.
  • 6
    Steaky opečeme 2 minuty za každé strany na grilovací pánvi. Necháme je odležet a poté je nakrájíme na plátky.
  • 7
    Fazole rozdělíme na dva talíře, poklademe steaky a pečenými paprikami. Přidáme skrojky avokáda, které jsme zastříkli limetkovou šťávou, posypali koriandrem a ozdobili zakysanou smetanou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.