Mexický steak s fazolemi
40 min.
Ingredience
- 3lžičkyChilli omáčka
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2kusyPaprika červená
- 1kusAvokádo
- 1kusLimetka
- 4lžíceKoriandr čerstvý
- 3lžíceZakysaná smetana
- 1kusCibule
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 2lžičkyKmín drcený
- 1lžičkaPaprika pálivá mletá
- 1lžíceProtlak rajčatový sterilovaný
- 1lžičkaSůl
- 2lžičkyOlej olivový extra panenský
- 800gramůFazole červené sterilované
- 400gramůHovězí svíčková
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
919 kcal
Bílkoviny
71 g
Tuky
26 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
33 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Červené papriky pečeme 15 minut v troubě, poté je dáme do sáčku, necháme je zapařit a oloupeme je. Nakrájíme je na čtvrtky.
- 2Limetku nakrájíme na skrojky.
- 32 steaky ze svíčkové potřeme olivovým olejem, lžičkou chilli omáčky a černým pepřem. Necháme je odležet v pokojové teplotě po dobu, kdy budeme chystat fazole.
- 4Cibuli nakrájíme najemno a opečeme ji na slunečnicovém oleji. Poté vmícháme kmín, pálivou papriku a dvě minuty opékáme. Poté přidáme rajčatový protlak, zbytek chilli omáčky, sůl a slité fazole. Zalijeme polovinou plechovky vody. Povaříme.
- 5Dvě třetiny směsi rozmixujeme dohladka. Poté vmícháme zbytek.
- 6Steaky opečeme 2 minuty za každé strany na grilovací pánvi. Necháme je odležet a poté je nakrájíme na plátky.
- 7Fazole rozdělíme na dva talíře, poklademe steaky a pečenými paprikami. Přidáme skrojky avokáda, které jsme zastříkli limetkovou šťávou, posypali koriandrem a ozdobili zakysanou smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.