Mexický toust
25 min.
Ingredience
- 8krajícůChléb toastový
- 40plátkůSýr Čedar
- 40gramůŠunka lázeňská
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1kusCitrony
- 10gramůKoriandr čerstvý
- Salsa
- 160gramůRajčata
- 180gramůPaprika červená
- 1stroužekČesnek
- 100gramůCibulka jarní
- 10gramůChilli paprička
- 1lžíceOcet vinný červený
- 5gramůSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
455 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
14 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
8 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Omáčka: zamícháme nadrobno nakrájená oloupaná rajčata a červenou papriku, drcená česnek, kolečka cibulky, chilli papričku a ocet. Podle chuti osolíme a necháme stát stranou.
- 2Na 4 krajíce chleba naklademe plátky sýru, potom plátky šunky. Na šunku dáme lžíci připravené omáčky.
- 3Zbylý chléb namažeme máslem a položíme je namazanou stranou na šunku a salsu.
- 4Sendviče opečeme na středně prudkém ohni vždy namazanou stranou dolů, až se sýr začne tavit a chléb se zbarví dozlatova. Potom potřeme máslem druhou stranu, sendvič otočíme a smažíme dozlatova z druhé strany.
- 5Zdobíme řezy citronu a snítkami koriandru. Na talíř přidáme i zbylou omáčku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.