Míchaná vajíčka s chřestem
35 min.
Ingredience
- 175gramůChřest bílý
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 2lžíceOcet vinný
- 1špetkaSůl
- 6kusůVejce slepičí
- 2stroužkyČesnek
- 1plátekChléb toastový
- 60mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
302 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
24 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Chléb bez kůrky a nasekaný česnek dáme do mixéru a za přilévání vody zpracujeme na kyprou pastu.
- 2V pánvi rozehřejeme olej a na prudkém ohni v něm osmahneme chřest nakrájený na 2 cm dlouhé kousky. Smažíme cca 2 minuty, než začne chřest měknout. Přidáme česnekovou pastu, papriku, ocet, sůl a dobře promícháme. Zakryjeme a při střední teplotě dusíme 3 minuty, dokud chřest zcela nezměkne.
- 3Prošlehaná vejce vlijeme do pánve ke chřestu, zmírníme teplotu a necháme 1 minutu tuhnout. Potom podebereme tužší vaječnou vrstvu vespod, odlepíme ji ode dna a přehrneme přes syrová vejce na povrchu.
- 4Smažíme 5 minut a postup za tu dobu několikrát opakujeme. Dle chuti osolíme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.