Míchaná vajíčka s chřestem

35 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
302 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
24 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Chléb bez kůrky a nasekaný česnek dáme do mixéru a za přilévání vody zpracujeme na kyprou pastu.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme olej a na prudkém ohni v něm osmahneme chřest nakrájený na 2 cm dlouhé kousky. Smažíme cca 2 minuty, než začne chřest měknout. Přidáme česnekovou pastu, papriku, ocet, sůl a dobře promícháme. Zakryjeme a při střední teplotě dusíme 3 minuty, dokud chřest zcela nezměkne.
  • 3
    Prošlehaná vejce vlijeme do pánve ke chřestu, zmírníme teplotu a necháme 1 minutu tuhnout. Potom podebereme tužší vaječnou vrstvu vespod, odlepíme ji ode dna a přehrneme přes syrová vejce na povrchu.
  • 4
    Smažíme 5 minut a postup za tu dobu několikrát opakujeme. Dle chuti osolíme a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.