Míchaná vejce s hašé
35 min.
Ingredience
- Hašé
- 1hrstPetržel - nať
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 4lžíceMléko polotučné
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 150gramůVepřové maso pečené
- 1špetkaSůl
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 4kusyRajčata
- 4lžíceSýr Eidam cihla 30%
- 8kusůVejce slepičí
- 4lžíceMléko polotučné
- 1kusŽemle tuková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
536 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
42 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Máslo rozpustíme v rendlíku, přisypeme mouku, zpěníme a ihned zalijeme mlékem. Povaříme na řidší omáčku. Přidáme pečené nebo uvařené a na drobno nakrájené maso, nasekanou petrželovou nať, osolíme a prohřejeme.
- 2Strouhanou housku navlhčíme mlékem, přidáme k ušlehaným vejcím, osolíme a na másle připravíme obdobně jako míchaná vejce.
- 3Ohřejeme mísu, vejce na ni upravíme, na ně dáme vrstvu hašé, povrch posypeme sýrem a na okraj dáme dílky rajčat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.