Míchaná vejce s kohoutím masem
25 min.
Ingredience
- 6kusůVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 120gramůKohoutí maso
- 30gramůMáslo čerstvé
- 360gramůRohlíky bílé
- 60gramůSýr Ementál (Primátor)
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
780 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
37 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
5 g
Cukr
893 mg
Postup přípravy
- 1Budeme potřebovat pánev s nepřilnavým povrchem a dřevěnou vařečku.
- 2Na pánvi rozpustíme máslo, mezitím si v misce rozšleháme vejce, do kterých přidáme špetku soli a pepře. Vejce vlijeme na pánev a na mírném ohni stále mícháme, dokud nezačnou tuhnout. Pánev odstavíme a ještě chvilku mícháme, protože pánev je ještě horká a vajíčka ještě trochu ztuhnou. Chceme-li míchaná vajíčka řidší, vyklopíme je ihned na studený talířek, aby dále netuhla.
- 3Na jiné pánvi na másle orestujeme kohoutí maso, které jsme nakrájeli na proužky.
- 4Na talířky upravíme vejce, posypeme lžičkou strouhaného sýra, doprostřed položíme kousky kohoutího masa.
- 5Podáváme jako snídani nebo malou večeři s bílým pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.