Míchaná vejce s kohoutím masem

25 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
780 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
37 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
5 g
Cukr
893 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Budeme potřebovat pánev s nepřilnavým povrchem a dřevěnou vařečku.
  • 2
    Na pánvi rozpustíme máslo, mezitím si v misce rozšleháme vejce, do kterých přidáme špetku soli a pepře. Vejce vlijeme na pánev a na mírném ohni stále mícháme, dokud nezačnou tuhnout. Pánev odstavíme a ještě chvilku mícháme, protože pánev je ještě horká a vajíčka ještě trochu ztuhnou. Chceme-li míchaná vajíčka řidší, vyklopíme je ihned na studený talířek, aby dále netuhla.
  • 3
    Na jiné pánvi na másle orestujeme kohoutí maso, které jsme nakrájeli na proužky.
  • 4
    Na talířky upravíme vejce, posypeme lžičkou strouhaného sýra, doprostřed položíme kousky kohoutího masa.
  • 5
    Podáváme jako snídani nebo malou večeři s bílým pečivem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.