Míchaná vejce s račími ocásky
35 min.
Ingredience
- 6kusůVejce slepičí
- 50gramůSýr Parmezán
- 30gramůLanýž
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 6kusůRak říční
- 40gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
486 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
29 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
127 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi s nepřilnavým povrchem rozpustíme máslo. Mezitím si v misce rozšleháme vejce, přidáme špetku soli a pepře. Vejce vlijeme na pánev a dřevěnou vařečkou na mírném ohni stále mícháme, až vejce začnou tuhnout. Pánev odstavíme a vejce vyklopíme na talířky.
- 2Račí ocásky uvaříme v osolené vodě asi 20 minut. Scedíme a necháme okapat.
- 3Vejce na talířcích upravíme, posypeme lžící strouhaného parmezánu, ozdobíme proužky lanýže a doprostřed položíme račí ocásky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.