Míchaná zelenina na víně

80 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
904 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
28 g
Sacharidy
155 g
Vláknina
67 g
Cukr
29 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Všechnu zeleninu očistíme a omyjeme.
  • 2
    Cibuli nakrájíme nadrobno, oloupaná rajčata s mrkví nakrájíme na kolečka.
  • 3
    Z artyčoků odstraníme lodyhy a tvrdé lístky, ostatní nakrájíme nadrobno, květák rozebereme na malé růžičky.
  • 4
    Všechnu zeleninu dáme do mísy, osolíme, opepříme a dobře promícháme.
  • 5
    Zeleninu poklademe do velké pánve vymazanou máslem, posypeme tymiánem a na povrch dáme rozlámané bobkové listy.
  • 6
    K zelenině přilijeme 1/4 l vína, 1 d l olivového oleje, 1-2 dl vody a pod pokličkou pomalu dusíme doměkka.
  • 7
    Tuto zeleninu můžeme podávat teplou i studenou.
  • 8

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.