Míchaná zelenina po jihoindicku
30 min.
Ingredience
- 1kusLilek
- 1kusBrambory rané
- 1kusDýně
- 1hrstŠpenát listový čerstvý
- 2kusyCuketa
- 1kusŘedkev
- 2kusyChilli paprička zelená
- 2kusyChilli paprička
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1špetkaSůl
- 1hrstFazolové lusky zelené
- 1kusKokos čerstvý
- 0,5lžičkaKurkuma
- 0,5lžičkaGaram masala
- 0,5lžičkaCukr krystal
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1152 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
89 g
Sacharidy
97 g
Vláknina
30 g
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1Zeleninu opláchneme pod tekoucí vodou, zbavíme slupek a nakrájíme na tenké plátky. V míse smícháme nastrouhanou dužninu z kokosu, nahrubo rozemleté chilli papričky (červené i zelené), česnek a kmín. Když je směs pořádně promíchaná, zalijeme ji jogurtem a ještě jednou ji zamícháme.
- 2Do hrnce napustíme vodu a uvedeme k bodu varu. Zeleninu do něj vložíme a když je skoro uvařená, ochutíme mletou kurkumou a lístky kari.
- 3Přimícháme kokosovou směs z mísy a přidáme špetku soli. Celou vzniklou směs řádně promícháme a vaříme na mírném ohni, dokud zelenina nezměkne. Když je hotová, zalijeme ji kokosovým olejem a ještě jednou zamícháme. Dochutíme kokosovým mlékem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.