Míchaná zelenina po jihoindicku

30 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1152 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
89 g
Sacharidy
97 g
Vláknina
30 g
Cukr
30 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zeleninu opláchneme pod tekoucí vodou, zbavíme slupek a nakrájíme na tenké plátky. V míse smícháme nastrouhanou dužninu z kokosu, nahrubo rozemleté chilli papričky (červené i zelené), česnek a kmín. Když je směs pořádně promíchaná, zalijeme ji jogurtem a ještě jednou ji zamícháme.
  • 2
    Do hrnce napustíme vodu a uvedeme k bodu varu. Zeleninu do něj vložíme a když je skoro uvařená, ochutíme mletou kurkumou a lístky kari.
  • 3
    Přimícháme kokosovou směs z mísy a přidáme špetku soli. Celou vzniklou směs řádně promícháme a vaříme na mírném ohni, dokud zelenina nezměkne. Když je hotová, zalijeme ji kokosovým olejem a ještě jednou zamícháme. Dochutíme kokosovým mlékem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.