Míchaný zeleninový salát s ančovičkami
20 min.
Ingredience
- 80gramůPaprika červená
- 30gramůPetržel - nať
- 200gramůRajčata
- 100gramůŘedkvička
- 120gramůOkurka salátová
- 70gramůFenykl sladký - hlíza
- 250gramůSalát hlávkový
- 80gramůČekanka
- 50gramůŠtěrbák zahradní
- 50gramůRoketa
- 30gramůKapary
- 40gramůAnčovičky konzervované
- 40mililitrůOcet vinný červený
- 120gramůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
215 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
18 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Papriky nakrájíme na silnější nudličky, posekáme petrželovou nať, rajčata nakrájíme na kostičky, okurku podélně rozřízneme, vyškrábneme semínka a dužinu nakrájíme na menší kousky, ředkvičky, fenykl a čekanku na plátky. Hlávkový salát omyjeme, vnější listy vyhodíme, vnitřní natrháme, štěrbák a roketu také natrháme. Všechny saláty a zeleninu přendáme do salátové mísy a promícháme.
- 2Do mixéru nalijeme olej, ocet, přidáme kapary, slité ančovičky a rozmixujeme dohladka. Tímto dresinkem zalijeme salát v míse, promícháme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.