Michiganská žlutá hrachová polévka
250 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůVepřový bok uzený
- 1500mililitrůVoda pitná
- 350gramůHrách loupaný
- 1lžíceSádlo škvařené
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1kusMrkev kořen
- 0,25kusCeler bulvový
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,25lžičkaMajoránka
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
604 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
24 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Hrách propláchneme pod studenou vodou a dáme stranou. Cibuli nakrájíme na drobno, mrkev a celer pokrájíme na drobné kostičky.
- 2Do hrnce dáme vodu, vložíme celý bůček a uvedeme do varu. Zmírníme oheň a pod pokličkou vaříme asi 1,5 hodiny. Změklý bůček vyndáme na talíř. Z vývaru sebereme lžící tuk a vývar nalijeme do většího hrnku.
- 3Do hrnce od vývaru dáme rozehřát sádlo, vsypeme cibuli, celer a mrkev a za stálého míchání asi 4 minuty osmažíme. Na tento základ vlijeme vývar, přidáme hrách, sůl, mletý pepř, strouhaný muškátový oříšek a sušenou majoránku. Zakryjeme poklicí a vaříme asi 1 hodinu. Vařený bůček nakrájíme na menší kostky, dáme do polévky a vaříme ještě 30 až 40 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.