Mii krob
60 min.
Ingredience
- 4stroužkyČesnek
- 75gramůNudle rýžové
- 5kusůŠalotka
- 150gramůGarnát obecný
- 2lžíceOmáčka rybí
- 2lžíceOmáčka švestková
- 1lžíceChilli omáčka
- 110gramůFazolové klíčky
- 4kusyCibulka jarní
- 1kusChilli paprička
- 100mililitrůVoda pitná
- 200gramůSýr sójový - Tofu
- 1lžíceLimetková šťáva
- 4lžičkyCukr krupice
- 3lžičkyCukr palmový
- 50centilitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1485 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
129 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Rýžové nudle namočíme na 20 minut do studené vody (půl dávky), vodu slijeme a nudle osušíme papírovým ubrouskem. Nudle pak nakrájíme (nebo nastříháme) na menší kousky.
- 2V hlubší pánvi wok rozpálíme asi 8 - 10 cm oleje. Pro zkoušku, zda je olej již rozpálený, vhodíme do oleje kousek nudle. Po rozpálení na pánvi naprudko smažíme nudle. Když zezlátnou, obrátíme je - pak je vyjmeme z pánve perforovanou naběračkou - a necháme je odmastit na papírovém ubrousku.
- 3Potom v tomto oleji usmažíme (také asi 8 - 10 minut) nudličky tofu dozlatova a křupava. Stejným postupem je vyjmeme a necháme odmastit na papírovém ubrousku. Také šalotku smažíme po tofu ve stejném oleji. Dále přijdou na řadu garnáty, které osmažíme dorůžova.
- 4Z pánve wok slijeme olej, nahradíme jej rybí omáčkou, vodou, šťávou z limetek, švestkovou omáčkou, sladkou chilli omáčkou, cukrem a palmovým cukrem. Na středně silném ohni všechno mícháme asi 5 minut až do zhoustnutí směsi. Postupně přidáme smažené nudle, tofu, garnáty, nakládaný česnek a šalotku - a vše dobře mícháme, aby se ingredience dobře promísily.
- 5Hotovou směs vrstvíme na talíře a zdobíme nakrájenou syrovou zeleninou (fazolovými klíčky, kolečky naťové cibulky a chilli papričkami).
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.