Mii krob

60 min.
Thajsko

Ingredience

    • 4stroužkyČesnek
    • 75gramůNudle rýžové
    • 5kusůŠalotka
    • 150gramůGarnát obecný
    • 2lžíceOmáčka rybí
    • 2lžíceOmáčka švestková
    • 1lžíceChilli omáčka
    • 110gramůFazolové klíčky
    • 4kusyCibulka jarní
    • 1kusChilli paprička
    • 100mililitrůVoda pitná
    • 200gramůSýr sójový - Tofu
    • 1lžíceLimetková šťáva
    • 4lžičkyCukr krupice
    • 3lžičkyCukr palmový
    • 50centilitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1485 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
129 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýžové nudle namočíme na 20 minut do studené vody (půl dávky), vodu slijeme a nudle osušíme papírovým ubrouskem. Nudle pak nakrájíme (nebo nastříháme) na menší kousky.
  • 2
    V hlubší pánvi wok rozpálíme asi 8 - 10 cm oleje. Pro zkoušku, zda je olej již rozpálený, vhodíme do oleje kousek nudle. Po rozpálení na pánvi naprudko smažíme nudle. Když zezlátnou, obrátíme je - pak je vyjmeme z pánve perforovanou naběračkou - a necháme je odmastit na papírovém ubrousku.
  • 3
    Potom v tomto oleji usmažíme (také asi 8 - 10 minut) nudličky tofu dozlatova a křupava. Stejným postupem je vyjmeme a necháme odmastit na papírovém ubrousku. Také šalotku smažíme po tofu ve stejném oleji. Dále přijdou na řadu garnáty, které osmažíme dorůžova.
  • 4
    Z pánve wok slijeme olej, nahradíme jej rybí omáčkou, vodou, šťávou z limetek, švestkovou omáčkou, sladkou chilli omáčkou, cukrem a palmovým cukrem. Na středně silném ohni všechno mícháme asi 5 minut až do zhoustnutí směsi. Postupně přidáme smažené nudle, tofu, garnáty, nakládaný česnek a šalotku - a vše dobře mícháme, aby se ingredience dobře promísily.
  • 5
    Hotovou směs vrstvíme na talíře a zdobíme nakrájenou syrovou zeleninou (fazolovými klíčky, kolečky naťové cibulky a chilli papričkami).

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.