Milánská krůtí stehna s pečenými rajčaty
125 min.
Ingredience
- 200gramůŠpagety
- 2lžíceOlej olivový
- 2,5litryVoda pitná
- 100gramůŠunka parmská
- 2kusyVejce slepičí
- 100gramůSýr Parmezán
- 2lžíceSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1,5kilogramyKrůtí stehna
- 1kusCibule
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kilogramRajčata
- 120gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
635 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
35 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Špagety uvaříme v osolené vodě se lžící olivového oleje, scedíme, propláchneme studenou a necháme okapat.
- 2Vykostěná krůtí stehna dobře naklepeme.
- 3Okapané špagety nakrájíme, přidáme na kostičky pokrájenou šunku, vejce a strouhaný sýr, osolíme, opepříme, promícháme.
- 4Směsí naplníme připravená stehna, zašijeme bílou nití, převážeme a osolíme.
- 5V kastrolu rozpálíme sádlo, krůtí roládu ze všech stran rychle opečeme. Poté ji přendáme do jiné nádoby, na tuku zpěníme rozkrájenou cibuli, přidáme 40 g hladké mouky a za stálého míchání vytvoříme světlou jíšku. Zalijeme 150 ml vody, opepříme, rozmícháme a chvilku povaříme, až vznikne řídká omáčka. Roládu vrátíme do omáčky, přikryjeme pokličkou a dusíme do měkka ve středně vyhřáté troubě.
- 6Rajčata spaříme, oloupeme, přepůlíme, vymačkáme, urovnáme na pekáček se lžící oleje, osolíme, opepříme a pečeme v troubě 10 - 12 minut.
- 7Roládu vyjmeme z pekáče, zbavíme nití a nakrájíme na plátky. Na talíři je podlijeme omáčkou a obložíme pečenými rajčaty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.