Milánská krůtí stehna s pečenými rajčaty

125 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
635 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
35 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Špagety uvaříme v osolené vodě se lžící olivového oleje, scedíme, propláchneme studenou a necháme okapat.
  • 2
    Vykostěná krůtí stehna dobře naklepeme.
  • 3
    Okapané špagety nakrájíme, přidáme na kostičky pokrájenou šunku, vejce a strouhaný sýr, osolíme, opepříme, promícháme.
  • 4
    Směsí naplníme připravená stehna, zašijeme bílou nití, převážeme a osolíme.
  • 5
    V kastrolu rozpálíme sádlo, krůtí roládu ze všech stran rychle opečeme. Poté ji přendáme do jiné nádoby, na tuku zpěníme rozkrájenou cibuli, přidáme 40 g hladké mouky a za stálého míchání vytvoříme světlou jíšku. Zalijeme 150 ml vody, opepříme, rozmícháme a chvilku povaříme, až vznikne řídká omáčka. Roládu vrátíme do omáčky, přikryjeme pokličkou a dusíme do měkka ve středně vyhřáté troubě.
  • 6
    Rajčata spaříme, oloupeme, přepůlíme, vymačkáme, urovnáme na pekáček se lžící oleje, osolíme, opepříme a pečeme v troubě 10 - 12 minut.
  • 7
    Roládu vyjmeme z pekáče, zbavíme nití a nakrájíme na plátky. Na talíři je podlijeme omáčkou a obložíme pečenými rajčaty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.