Milánské krůtí řízky
28 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4kusyKrůtí prsa
- 4lžíceOlej olivový
- 180gramůRajčata
- 180gramůArtyčoky
- 4lžíceVíno bílé
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaBazalka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
495 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
24 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Mouku smícháme s pepřem a solí, řízky obalíme, přebytečnou mouku oklepneme.
- 2Ve větší pánvi rozpálíme olej, řízky pečeme po dvou, z obou stran asi 2–3 minuty. Hotové vyjmeme a uchováme v teple.
- 3Rajčata opereme a nasekáme na drobno. Artyčoky z konzervy necháme okapat a rozpůlíme je. Cibuli oloupeme a nasekáme nahrubo.
- 4Do výpeku v pánvi přidáme lžíci oleje a cibuli na něm podusíme, až zesklovatí, přilijeme víno, směs povaříme a ze dna uvolníme připečenou šťávu.
- 5Přidáme rajčata, artyčoky, sušenou bazalku a povaříme. Omáčku rozdělíme na řízky a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.