Milánské roštěnky

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
888 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
54 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
458 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V osolené vodě se lžící olivového oleje uvaříme špagety. Propláchneme je studenou vodou, překrájíme a smícháme s nakrájenou šunkou, solí, pepřem, sýrem a vejcem.
  • 2
    Z očištěného vysokého roštěnce odstraníme přebytečný tuk a silnou šlachovitou blánu. Připravené maso rozkrájíme přes vlákno na 4 plátky, silné 1,5 až 2 cm, o hmotnosti cca 130 - 150 g. Okraje roštěnek několikrát nařízneme, aby se maso při pečení nekroutilo, na navlhčeném prkénku je silně naklepeme paličkou, osolíme a opepříme.
  • 3
    Roštěnky naplníme připravenou směsí, svineme je a převážeme bílou nití.
  • 4
    Závitky ze všech stran rychle opečeme v kastrolu s rozpáleným olejem. Vyjmeme, do tuku dáme zpěnit nadrobno rozkrájenou cibuli, kterou po chvíli zasypeme hladkou moukou. Za stálého míchání vytvoříme světlou jíšku. Zalijeme ji 200 ml vody a rozmícháme.
  • 5
    Závitky vrátíme do kastrolu, přikryjeme pokličkou a dusíme v troubě do měkka.
  • 6
    Poté závitky vyjmeme, zbavíme nití, upravíme na talíře a přelijeme omáčkou, do níž jsme přidali kečup a zjemnili ji máslem.
  • 7
    Podáváme bez přílohy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.