Milánské roštěnky
75 min.
Ingredience
- 150gramůŠpagety
- 60gramůŠunka parmská
- 50gramůSýr Parmezán
- 1kusVejce slepičí
- 2lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1kusCibule
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 2litryVoda pitná
- 600gramůHovězí roštěnka vys. peč.
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej olivový
- 5lžicKečup
- 80gramůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
888 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
54 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
458 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V osolené vodě se lžící olivového oleje uvaříme špagety. Propláchneme je studenou vodou, překrájíme a smícháme s nakrájenou šunkou, solí, pepřem, sýrem a vejcem.
- 2Z očištěného vysokého roštěnce odstraníme přebytečný tuk a silnou šlachovitou blánu. Připravené maso rozkrájíme přes vlákno na 4 plátky, silné 1,5 až 2 cm, o hmotnosti cca 130 - 150 g. Okraje roštěnek několikrát nařízneme, aby se maso při pečení nekroutilo, na navlhčeném prkénku je silně naklepeme paličkou, osolíme a opepříme.
- 3Roštěnky naplníme připravenou směsí, svineme je a převážeme bílou nití.
- 4Závitky ze všech stran rychle opečeme v kastrolu s rozpáleným olejem. Vyjmeme, do tuku dáme zpěnit nadrobno rozkrájenou cibuli, kterou po chvíli zasypeme hladkou moukou. Za stálého míchání vytvoříme světlou jíšku. Zalijeme ji 200 ml vody a rozmícháme.
- 5Závitky vrátíme do kastrolu, přikryjeme pokličkou a dusíme v troubě do měkka.
- 6Poté závitky vyjmeme, zbavíme nití, upravíme na talíře a přelijeme omáčkou, do níž jsme přidali kečup a zjemnili ji máslem.
- 7Podáváme bez přílohy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.