Milánské šafránové rizoto

35 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
601 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
28 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve vyšším hrnci rozpustíme máslo, přidáme morek a po chvíli vsypeme najemno nasekanou cibuli. Když se morek postupně rozpouští, přispyeme do hrnce rýži (předem ji neproplachujeme.) Rýži zalijeme vínem a když se tekutina trochu odpaří, po troškách přiléváme vývar. Přidáme šafrán rozmíchaný v troše vlažné vody. Podle potřeby dále přiléváme vývar, rizoto mírně osolíme. Když je rýže měkká (ne však rozvařená) a vývar téměř odpařený, je rizoto hotové.
  • 2
    Odstavíme z plotny, vmícháme kousek másla a nastrouhaný sýr, který se v rizotu mícháním rozpustí.
  • 3
    Hotové rizoto má mít krémovou konzistenci.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.