Milánské šafránové rizoto
35 min.
Ingredience
- 320gramůRýže Arborio
- 70gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaŠafrán
- 50gramůMorek
- 1kusCibule
- 100mililitrůVíno bílé
- 500mililitrůHovězí vývar základní
- 50gramůSýr Parmezán
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
601 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
28 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Ve vyšším hrnci rozpustíme máslo, přidáme morek a po chvíli vsypeme najemno nasekanou cibuli. Když se morek postupně rozpouští, přispyeme do hrnce rýži (předem ji neproplachujeme.) Rýži zalijeme vínem a když se tekutina trochu odpaří, po troškách přiléváme vývar. Přidáme šafrán rozmíchaný v troše vlažné vody. Podle potřeby dále přiléváme vývar, rizoto mírně osolíme. Když je rýže měkká (ne však rozvařená) a vývar téměř odpařený, je rizoto hotové.
- 2Odstavíme z plotny, vmícháme kousek másla a nastrouhaný sýr, který se v rizotu mícháním rozpustí.
- 3Hotové rizoto má mít krémovou konzistenci.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.