Milánské vepřové řízky
30 min.
Ingredience
- 2lžíceKečup
- 600gramůVepřová kýta
- 40gramůMáslo čerstvé
- 2decilitryVývar z hovězích kostí
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceOlej rostlinný
- 3lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
478 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
36 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
68 mg
Cukr
25 mg
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na řízky, jemně naklepeme, osolíme a zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji a másle. Vyjmeme je a necháme na teplém místě.
- 2Ve výpeku osmahneme mouku, přilijeme vývar, přidáme rajčatový protlak a kečup a vše povaříme, až se bude tuk oddělovat. Nakonec šťávu osolíme a okořeníme utřeným česnekem.
- 3Řízky upravíme na talíře a přelijeme omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.