Mini dortíčky s pomerančovým krémem

60 min.
Evropa

Ingredience

  • Na ozdobu
  • Na vytření a vysypání formiček
  • Pomerančový krém
    • 3plátkyŽelatina
    • 1decilitrVoda pitná
    • 2lžíceVíno bílé
    • 1decilitrPomerančová šťáva
    • 250gramůSýr Almette
    • 100gramůCukr krupice
    • 3decilitrySmetana 33% (šlehačka)
  • Těsto
    • 100gramůMouka polohrubá
    • 1lžíceKypřící prášek do pečiva
    • 1špetkaSůl
    • 60gramůVlašské ořechy
    • 2,5lžícePomerančová kůra
    • 1lžíceKakao
    • 100gramůMaizena - kukuřičný škrob
    • 1decilitrPomerančová šťáva
    • 1,5decilitryPodmáslí
    • 1kusCukr vanilka
    • 100gramůCukr krupice
    • 2kusyVejce slepičí
    • 120gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
5742 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
571 g
Sacharidy
149 g
Vláknina
5 g
Cukr
54 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Formu na 12 kusů muffin vytřeme rozpuštěným máslem a vysypeme polohrubou moukou. Omyjeme a osušíme velký pomeranč (pokud možno chemicky neošetřený). Z pomeranče nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu.
  • 2
    Nejdříve připravíme pomerančový krém: 3 plátky bílé želatiny zalijeme cca 1 dl vody a necháme nabotnat. Poté je vymačkáme z vody, vložíme do misky, přidáme 2 lžíce bílého vína, 0,5 dl pomerančové šťávy a mícháme do doby, než se úplně rozpustí. Poté přidáme přírodní sýr Almette, smetanu, cukr a elektrickým šlehačem vyšleháme lehký krém. Misku s krémem zakryjeme, odložíme do chladničky.
  • 3
    Do mísy prosejeme polohrubou mouku s kypřícím práškem do pečiva, sůl, přidáme nastrouhané vlašské ořechy a kůru z celého pomeranče. Ve druhé míse utřeme změklé máslo se žloutky, cukrem, vanilkovým cukrem, kakaem a Maizenou do pěny. Postupně do másla přimícháme zbylou pomerančovou šťávu a nakonec podmáslí. Poté k máslu přimícháme připravenou sypkou směs. Bílky vyšleháme na tuhý sníh, směs znovu důkladně promícháme a zapracujeme do ní sníh z bílků.
  • 4
    Formičky naplníme těstem do dvou třetin a vložíme do trouby, předem vyhřáté na 180°C. Pečeme přibližně 20 - 25 minut do zlatova. Upečené muffiny necháme vychladnout, poté je vyjmeme a rozkrojíme na poloviny. Polovinu vzniklých koleček vložíme do mělkých papírových košíčků, potřeme pomerančovým krémem (asi polovinou) a zakryjeme je zbylými kolečky korpusu. Druhou polovinu krému vložíme do sáčku s ozdobnou hubičkou, povrch dortíčků ozdobíme krémem, plátky mandlí, poprášíme kakaem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.