Mini dortíčky s pomerančovým krémem
60 min.
Ingredience
- Na ozdobu
- 3lžíceMandle
- 1lžičkaKakao
- Na vytření a vysypání formiček
- 100lžicMouka polohrubá
- 120lžicMáslo čerstvé
- Pomerančový krém
- 3plátkyŽelatina
- 1decilitrVoda pitná
- 2lžíceVíno bílé
- 1decilitrPomerančová šťáva
- 250gramůSýr Almette
- 100gramůCukr krupice
- 3decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- Těsto
- 100gramůMouka polohrubá
- 1lžíceKypřící prášek do pečiva
- 1špetkaSůl
- 60gramůVlašské ořechy
- 2,5lžícePomerančová kůra
- 1lžíceKakao
- 100gramůMaizena - kukuřičný škrob
- 1decilitrPomerančová šťáva
- 1,5decilitryPodmáslí
- 1kusCukr vanilka
- 100gramůCukr krupice
- 2kusyVejce slepičí
- 120gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
5742 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
571 g
Sacharidy
149 g
Vláknina
5 g
Cukr
54 g
Postup přípravy
- 1Formu na 12 kusů muffin vytřeme rozpuštěným máslem a vysypeme polohrubou moukou. Omyjeme a osušíme velký pomeranč (pokud možno chemicky neošetřený). Z pomeranče nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu.
- 2Nejdříve připravíme pomerančový krém: 3 plátky bílé želatiny zalijeme cca 1 dl vody a necháme nabotnat. Poté je vymačkáme z vody, vložíme do misky, přidáme 2 lžíce bílého vína, 0,5 dl pomerančové šťávy a mícháme do doby, než se úplně rozpustí. Poté přidáme přírodní sýr Almette, smetanu, cukr a elektrickým šlehačem vyšleháme lehký krém. Misku s krémem zakryjeme, odložíme do chladničky.
- 3Do mísy prosejeme polohrubou mouku s kypřícím práškem do pečiva, sůl, přidáme nastrouhané vlašské ořechy a kůru z celého pomeranče. Ve druhé míse utřeme změklé máslo se žloutky, cukrem, vanilkovým cukrem, kakaem a Maizenou do pěny. Postupně do másla přimícháme zbylou pomerančovou šťávu a nakonec podmáslí. Poté k máslu přimícháme připravenou sypkou směs. Bílky vyšleháme na tuhý sníh, směs znovu důkladně promícháme a zapracujeme do ní sníh z bílků.
- 4Formičky naplníme těstem do dvou třetin a vložíme do trouby, předem vyhřáté na 180°C. Pečeme přibližně 20 - 25 minut do zlatova. Upečené muffiny necháme vychladnout, poté je vyjmeme a rozkrojíme na poloviny. Polovinu vzniklých koleček vložíme do mělkých papírových košíčků, potřeme pomerančovým krémem (asi polovinou) a zakryjeme je zbylými kolečky korpusu. Druhou polovinu krému vložíme do sáčku s ozdobnou hubičkou, povrch dortíčků ozdobíme krémem, plátky mandlí, poprášíme kakaem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.