Minutkové roštěnky Entrecote
20 min.
Ingredience
- 400gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 100mililitrůHovězí vývar základní
- 200gramůHranolky
- 55gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
664 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
54 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
66 mg
Vápník
6 g
Postup přípravy
- 1Nízký roštěnec opláchneme, očistíme, odstraníme přebytečný tuk a silnou šlachovitou blánu. Z připraveného masa odkrojíme přes vlákno plátky silné 1,5 až 2 cm o hmotnosti cca 150 - 200 g. Okraje roštěnek několikrát nařízneme, aby se maso při pečení nekroutilo, na navlhčeném prkénku je silně naklepeme paličkou, osolíme, opepříme a vrátíme do původního tvaru. Takto připravené roštěnky na osolené pánvi v rozpáleném másle po obou stranách rychle opečeme na každé straně 3 až 4 minuty, tedy celkem maximálně 8 minut. Roštěnky po upečení mají být vždy uvnitř trochu růžové a šťavnaté. Déletrvajícím pečením se veskrz propečou, poté by byly tuhé a suché.
- 2Upečené roštěnky přendáme na nahřáté talíře.
- 3Do pánve přilijeme vývar, krátce povaříme, zjemníme máslem a roštěnky jím přelijeme.
- 4Jako přílohu podáváme smažené hranolky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.