Minutkové roštěnky Entrecote

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
664 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
54 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
66 mg
Vápník
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nízký roštěnec opláchneme, očistíme, odstraníme přebytečný tuk a silnou šlachovitou blánu. Z připraveného masa odkrojíme přes vlákno plátky silné 1,5 až 2 cm o hmotnosti cca 150 - 200 g. Okraje roštěnek několikrát nařízneme, aby se maso při pečení nekroutilo, na navlhčeném prkénku je silně naklepeme paličkou, osolíme, opepříme a vrátíme do původního tvaru. Takto připravené roštěnky na osolené pánvi v rozpáleném másle po obou stranách rychle opečeme na každé straně 3 až 4 minuty, tedy celkem maximálně 8 minut. Roštěnky po upečení mají být vždy uvnitř trochu růžové a šťavnaté. Déletrvajícím pečením se veskrz propečou, poté by byly tuhé a suché.
  • 2
    Upečené roštěnky přendáme na nahřáté talíře.
  • 3
    Do pánve přilijeme vývar, krátce povaříme, zjemníme máslem a roštěnky jím přelijeme.
  • 4
    Jako přílohu podáváme smažené hranolky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.