Míšenina z telecího masa
65 min.
Ingredience
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 250gramůTelecí plec
- 1kusVepřový mozek
- 2kusyŽampiony čerstvé
- 1kusPetržel - nať
- 1hrnekHovězí vývar základní
- 1špetkaMuškátový květ
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 0,5kusCibule
- 0,5kusKvěták
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
427 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
26 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na lžíci másla, přidáme nasekanou petrželovou nať. V této fázi přidáme maso nakrájené na silnější plátky, rozkrájené očištěné houby a na růžičky rozebraný a očištěný květák. Vše osolíme a podusíme do měkka.
- 2Mozeček očistíme a odblaníme a k masu přidáme později, aby se nerozvařil. Jakmile je maso měkké, vyndáme je a nakrájíme na malé kousky.
- 3Ze lžíce másla a mouky uděláme jíšku, zalijeme vývarem, dobře rozmícháme a necháme povařit 10 min. Hotovou jíšku smícháme s masem a vydušenou šťávou. Míšeninu okořeníme muškátovým květem a prohřejeme.
- 4Vše zjemmníme dvěma žloutky rozmíchanými v mléce.
- 5Hotovou míšeninu podáváme v hlubokých miskách ozdobených dílkem citrónu anebo v paštičkách z lístkového těsta, které předem prohřejeme v troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.