Mix salát s piniovými oříšky, vejci a voňavým salámem
31 min.
Ingredience
- 20gramůOříšky piniové
- 60gramůNeapolský salám
- 4kusyRajčata
- Salát
- 100gramůSalát Rosso
- 100gramůRukola
- 1kusPaprika oranžová
- 1lžíceKopr čerstvý
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř bílý
- 2lžičkyCitrónová šťáva
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
- Vařená vejce
- 500mililitrůVoda pitná
- 4kusyVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
198 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
15 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do rendlíku si nalejeme vodu, vložíme do ní syrová vejce a uvaříme je natvrdo. Vaříme je 8-9 minut, potom je zchladíme pod studenou vodou a necháme vychladnout, pak je oloupeme.
- 2Piniové oříšky si orestujeme dozlatova v pánvi s nepřilnavým dnem. Restujeme je za stálého míchání asi 2 minuty. Omyjeme si 3 druhy salátu, rukoly, větší masitá rajčata a papriku a snítku mladého kopru. Papriku rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme ji na 1cm proužky. Tenké plátky neapolského salámu pokrájíme též na proužky.
- 3Salátové listy, jemné lístky kopru a rukolu dáme do mísy, přidáme piniové oříšky, papriku, salám, sůl, pepř, olivový olej, citrónovou šťávu a pomocí prstů salát promícháme a rozdělíme na talíře. Rajčata a vejce rozkrojíme na čtvrtky, kterými salát na talířích ozdobíme a hned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.