Mladé sépie na salátových listech

70 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
340 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
21 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sépie vykucháme, stáhneme z nich kůži, omyjeme a uřízneme chapadélka. Tělíčka pokrájíme na kroužky. Oškrábeme mrkev a nakrájíme na kolečka. Očistíme celer a nakrájíme cibuli.
  • 2
    Do hrnce nalijeme 1,5 litru vody, přidáme cibuli, bobkový list, celer, zbylou půlku mrkve a uvedeme do varu. Přidáme sůl a vaříme asi 10 minut. Přidáme kroužky a chapadélka sépií a vaříme přibližně dalších 15 minut. Stáhneme hrnec ze sporáku a necháme obsah vych1adnout.
  • 3
    Mezitím očistíme salát. V míse smícháme citronovou šťávu se špetkou soli a špetkou čerstvě mletého pepře, postupně přiléváme olej a vyšleháme zálivku.
  • 4
    Scedíme pokrájené sépie, dáme do mísy a smícháme s polovinou zálivky. Na servírovací mísu rozložíme salát, kolečka mrkve a přelijeme vše zbylou zá1ivkou. Navrch úhledně rozložíme sépie a hotový předkrm ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.