Mladý hrášek po francouzsku
40 min.
Ingredience
- 600gramůHrášek
- 12kusůŠalotka
- 1špetkaCukr krupice
- 3lžícePetržel - nať
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1decilitrVoda pitná
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
483 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
11 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Oloupané cibulky osmahneme na polovině dávky másla, podlijeme vodou a přidáme hrášek. Promícháme a dusíme asi 10 minut.
- 2Potom hrášek mírně poprášíme moukou, zlehka promícháme, osolíme a osladíme. Přidáme nasekanou petrželku, zbylé máslo a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.