Mladý kohout dušený na víně
55 min.
Ingredience
- 1000mililitrůVíno červené
- 250gramůŠalotka
- 100gramůMarmeláda rybízová
- 250gramůVývar drůbeží
- 25gramůCukr krupice
- 8gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 320gramůBrambory vařené
- 20gramůPetržel kudrnka
- 1kilogramKapoun
- 100gramůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1239 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
65 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Kohouta naporcujeme na 8 menších dílů, které osolíme, opepříme a v pánvi na olivovém oleji osmahneme ze všech stran. Porce kohouta vyjmeme, na olej nasypeme nadrobno nakrájenou šalotku, osmažíme, přisypeme cukr, necháme zkaramelizovat, přidáme marmeládu, podlijeme vínem, provaříme, přilijeme vývar a vrátíme do pánve porce kohouta. Dusíme do změknutí. Kohoutí porce vyjmeme, šťávu vyvaříme přibližně na 600 ml, podle chuti dosolíme a dopepříme.
- 2Porce kohouta upravíme na talíře, přelijeme omáčkou z pánve a doplníme vařeným bramborem. Ozdobíme snítkou čerstvé petrželky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.