Mléčná kedlubnová polévka

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
165 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
10 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané kedlubny nakrájíme na hranolky, osolíme a dusíme v malém množství vody doměkka.
  • 2
    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vodou, rozšleháme a povaříme. Po chvíli přidáme měkké kedlubny i s vývarem, kostku bujónu, pepř a špetku muškátového oříšku. Vše chvíli povaříme.
  • 3
    Do polévky nalijeme mléko, přihřejeme téměř k varu a odstavíme. Nakonec do polévky vsypeme nasekané malé kedlubnové lístečky.
  • 4
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 6. 12. 2015
Mléčná kedlubnová polévka
Mám ráda tento typ polévek, tak jsem vařila podle tohoto receptu. V ingrediencích je k množstvé mouky málo másla , tak jsem musela při dělání jíšky máslo přidat. Nerada používám ve větším množství polévkové kostky a tady 1 kostka na 4 porce je docela dost, ale to nemůžu kritizovat, záleží na chuti každého. Lepší by bylo použít třeba vývar, docela dobře se dá po menších porcích zmrazit a pak odebírat dle potřeby. Já kostku vynechala úplně a přidala jsem necelou malou lžičku Podravky Natura. Polévka chutnala.🙂