Mléčná kedlubnová polévka
50 min.
Ingredience
- 250gramůKedlubna
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1litrVoda pitná
- 2decilitryMléko polotučné
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusPolévkové kostky Vitana
- 40gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
165 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
10 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupané kedlubny nakrájíme na hranolky, osolíme a dusíme v malém množství vody doměkka.
- 2Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vodou, rozšleháme a povaříme. Po chvíli přidáme měkké kedlubny i s vývarem, kostku bujónu, pepř a špetku muškátového oříšku. Vše chvíli povaříme.
- 3Do polévky nalijeme mléko, přihřejeme téměř k varu a odstavíme. Nakonec do polévky vsypeme nasekané malé kedlubnové lístečky.
- 4Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 6. 12. 2015
Mléčná kedlubnová polévka
Mám ráda tento typ polévek, tak jsem vařila podle tohoto receptu. V ingrediencích je k množstvé mouky málo másla , tak jsem musela při dělání jíšky máslo přidat. Nerada používám ve větším množství polévkové kostky a tady 1 kostka na 4 porce je docela dost, ale to nemůžu kritizovat, záleží na chuti každého. Lepší by bylo použít třeba vývar, docela dobře se dá po menších porcích zmrazit a pak odebírat dle potřeby. Já kostku vynechala úplně a přidala jsem necelou malou lžičku Podravky Natura. Polévka chutnala.🙂