Mléčná polévka s chřestem
30 min.
Ingredience
- 100gramůChřest bílý
- 500mililitrůVývar drůbeží
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžičkyOlej dýňový
- 400mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
400 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
25 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
545 mg
Cukr
470 mg
Postup přípravy
- 1Chřest rozkrájíme na stejně velké kousky a vložíme do hrnce s drůbežím vývarem. Vaříme 10 minut. Pak do polévky přidáme ještě větší část smetany a mléko a necháme v ní rozpustit máslo. Osolíme, opepříme, přisypeme ještě špetku mletého muškátového květu. Počkáme, dokud nezačne vřít. Necháme 5 minut vařit a pak rozmixujeme v mixéru dohladka. Do každého z talířů nejprve naklademe uvařené chřestové hlavičky a zalijeme polévkovým chřestovým krémem. Nakonec ještě zakapeme dýňovým olejem. Část šlehačky můžeme ušlehat a zdobit s ní hotovou polévku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.