Mléčná polévka s kopřivovou omeletou
18 min.
Ingredience
- 2lžíceKopřiva
- 1kusVejce slepičí
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaKypřicí prášek do pečiva
- 2špetkyPepř bílý
- 1,5litryMléko plnotučné
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 2špetkySůl mořská
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
370 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
27 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
308 mg
Cukr
119 mg
Postup přípravy
- 1Mladé kopřivy omyjeme a drobně posekáme. V misce si rozšleháme vejce s mlékem (2 dl), postupně přidáme a zašleháme hladkou moukou, špetku kypřícího prášku, 2 špetky mořské soli a pepř.
- 2V pánvi si rozpálíme máslo, nalijeme těsto a pohybem pánve těsto rozlijeme. Z obou stran dozlatova usmažíme 2 tenké omelety. Rozkrojíme je na poloviny a pokrájíme úzké nudličky.
- 3V hrnci si svaříme zbylé mléko s 1 lžičkou soli. Když se mléko začne vařit, vložíme do něj kopřivové nudličky a odstavíme z plotny. Už nevaříme.
- 4Přimícháme do polévky máslo a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.