Mléčná polévka s vanilkovou příchutí

15 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
241 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
11 g
Sacharidy
24 g
Cukr
8 g
Vápník
290 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V troše mléka rozmícháme škrob dohladka. Zbylé mléko se solí, cukrem a dužinou vyškrábanou z poloviny vanilkového lusku přivedeme v hrnci k varu. Metličkou vmícháme připravený škrob a vše chvíli povaříme. Vmícháme čerstvé žloutky a polévku už nevaříme. Nakonec z bílků ušleháme pevný sníh a vmícháme do polévky. Mléčnou polévku můžeme podávat teplou i studenou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.