Mléčná polévka s vanilkovou příchutí
15 min.
Ingredience
- 1litrMléko plnotučné
- 20gramůMaizena - kukuřičný škrob
- 1špetkaSůl
- 2lžíceCukr krupice
- 2kusyVejce slepičí
- 0,5kusVanilkový lusk
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
241 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
11 g
Sacharidy
24 g
Cukr
8 g
Vápník
290 g
Postup přípravy
- 1V troše mléka rozmícháme škrob dohladka. Zbylé mléko se solí, cukrem a dužinou vyškrábanou z poloviny vanilkového lusku přivedeme v hrnci k varu. Metličkou vmícháme připravený škrob a vše chvíli povaříme. Vmícháme čerstvé žloutky a polévku už nevaříme. Nakonec z bílků ušleháme pevný sníh a vmícháme do polévky. Mléčnou polévku můžeme podávat teplou i studenou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.