Mléčná polévka s vejci
45 min.
Ingredience
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1kusBobkový list
- 4kusyVejce slepičí
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5litrVoda pitná
- 0,5litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
256 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
17 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
348 mg
Cukr
447 mg
Postup přípravy
- 1Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vodou, rozšleháme a povaříme. Do polévky přidáme sůl, bobkový list, ocet a mléko. Zvolna vaříme asi 30 minut.
- 2Potom do polévky vlijeme po jednom vejce vyklepnutá do šálku a necháme je vařit, až ztuhnou bílky.
- 3Polévku ihned podáváme, dokud jsou žloutky měkké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.