Mléčná polévka s vejci

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
256 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
17 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
348 mg
Cukr
447 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vodou, rozšleháme a povaříme. Do polévky přidáme sůl, bobkový list, ocet a mléko. Zvolna vaříme asi 30 minut.
  • 2
    Potom do polévky vlijeme po jednom vejce vyklepnutá do šálku a necháme je vařit, až ztuhnou bílky.
  • 3
    Polévku ihned podáváme, dokud jsou žloutky měkké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.