Mléčná polévka s vejci a bramborem
60 min.
Ingredience
- 1000mililitrůMléko polotučné
- 250mililitrůVoda pitná
- 4kusyVejce slepičí
- 400gramůBrambory vařené ve slupce
- 50gramůCibule
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 4gramyKmín celý
- 8gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 5mililitrůOcet vinný
- 15gramůPetržel kudrnka
- 25gramůMouka pšeničná hladká
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
275 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
11 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme nadrobno, vejce uvaříme natvrdo, petrželku posekáme najemno, vařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.
- 2Mléko přivedeme k varu, zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody a povaříme. Ve zbylé vodě uvaříme cibuli s kmínem, scedíme a vývar přidáme do mléka. Osolíme, opepříme a přilijeme trochu octa. Krátce povaříme, odstavíme a již mimo oheň přimícháme rozkvedlaný žloutek.
- 3Vařená vejce rozkrájíme na čtvrtky, spolu s plátky brambor rozdělíme rovnoměrně do hlubokých talířů a zalijeme horkou polévkou. Porce posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.