Mléčná polévka s vejci a bramborem

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
275 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
11 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli nakrájíme nadrobno, vejce uvaříme natvrdo, petrželku posekáme najemno, vařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.
  • 2
    Mléko přivedeme k varu, zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody a povaříme. Ve zbylé vodě uvaříme cibuli s kmínem, scedíme a vývar přidáme do mléka. Osolíme, opepříme a přilijeme trochu octa. Krátce povaříme, odstavíme a již mimo oheň přimícháme rozkvedlaný žloutek.
  • 3
    Vařená vejce rozkrájíme na čtvrtky, spolu s plátky brambor rozdělíme rovnoměrně do hlubokých talířů a zalijeme horkou polévkou. Porce posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.