Mléčná polévka se štičím masem a špaldou
80 min.
Ingredience
- 150gramůPšenice Špalda
- 1litrMléko polotučné
- 1kusCibule
- 1kusBobkový list
- 5gramůMuškátový oříšek
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 1kilogramŠtika obecná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
402 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
8 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Špaldu nasypeme do mísy, zalijeme studenou vodou, necháme nabobtnat. Štiku vykucháme, promyjeme a pokrájíme.
- 2Do hrnce nalijeme mléko, přidáme pokrájené štičí maso a oloupanou, jemně pokrájenou cibuli, do mléka nastrouháme muškátový oříšek, uvedeme do varu a vaříme 15 minut. Rybí maso vyjmeme, vykostíme, propasírujeme sítem a vrátíme do hrnce s mlékem.
- 3Scedíme špaldu, propereme pod tekoucí studenou vodou, dáme do pánve, přidáme bobkový list, zalijeme a necháme 30 minut vařit. Před koncem vaření osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Scedíme a přidáme do mléka se štičím masem.
- 4Za občasného zamíchání vaříme dalších 10 minut. Hotovou polévku podáváme horkou nebo vlažnou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.