Mléčná polévka se štičím masem a špaldou

80 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
402 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
8 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Špaldu nasypeme do mísy, zalijeme studenou vodou, necháme nabobtnat. Štiku vykucháme, promyjeme a pokrájíme.
  • 2
    Do hrnce nalijeme mléko, přidáme pokrájené štičí maso a oloupanou, jemně pokrájenou cibuli, do mléka nastrouháme muškátový oříšek, uvedeme do varu a vaříme 15 minut. Rybí maso vyjmeme, vykostíme, propasírujeme sítem a vrátíme do hrnce s mlékem.
  • 3
    Scedíme špaldu, propereme pod tekoucí studenou vodou, dáme do pánve, přidáme bobkový list, zalijeme a necháme 30 minut vařit. Před koncem vaření osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Scedíme a přidáme do mléka se štičím masem.
  • 4
    Za občasného zamíchání vaříme dalších 10 minut. Hotovou polévku podáváme horkou nebo vlažnou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.