Mléčná rýže s višněmi
40 min.
Ingredience
- 500mililitrůMléko plnotučné
- 4lžíceCukr krupice
- 2kusyCukr vanilka
- 1špetkaSůl
- 150gramůRýže loupaná
- 400gramůKompot višňový
- 2lžíceCitronová šťáva
- 200gramůSušenky BeBe světlé jemné
- 100gramůChléb celozrnný pšeničný
- 125mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 50gramůČokoláda hořká
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
559 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
17 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
4 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Mléko, 2 lžíce cukru, 1 vanilkový cukr a špetku soli svaříme v hrnci. Vsypeme rýži a pod pokličkou zvolna dusíme asi 30 minut. Necháme vychladnout. Smícháme 2 lžíce cukru, 1 vanilkový cukr, citronovou šťávu a okapané višně. Plochou formu vyložíme sušenkami, které zalijeme 6 lžícemi šťávy z višňového kompotu. Na sušenky rozdrobíme chléb a navršíme višňovou směs. Do uvařené rýže vmícháme ušlehanou smetanu a hmotu rozprostřeme na višně. Povrch posypeme nastrouhanou čokoládou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.