Mléčná rýže s višněmi

40 min.
Evropa

Ingredience

    • 500mililitrůMléko plnotučné
    • 4lžíceCukr krupice
    • 2kusyCukr vanilka
    • 1špetkaSůl
    • 150gramůRýže loupaná
    • 400gramůKompot višňový
    • 2lžíceCitronová šťáva
    • 200gramůSušenky BeBe světlé jemné
    • 100gramůChléb celozrnný pšeničný
    • 125mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 50gramůČokoláda hořká
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
559 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
17 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
4 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mléko, 2 lžíce cukru, 1 vanilkový cukr a špetku soli svaříme v hrnci. Vsypeme rýži a pod pokličkou zvolna dusíme asi 30 minut. Necháme vychladnout. Smícháme 2 lžíce cukru, 1 vanilkový cukr, citronovou šťávu a okapané višně. Plochou formu vyložíme sušenkami, které zalijeme 6 lžícemi šťávy z višňového kompotu. Na sušenky rozdrobíme chléb a navršíme višňovou směs. Do uvařené rýže vmícháme ušlehanou smetanu a hmotu rozprostřeme na višně. Povrch posypeme nastrouhanou čokoládou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.