Mleté biftečky na paprice

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
400 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
32 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
563 mg
Cukr
971 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žemli nakrájíme na plátky, navlhčíme mlékem a vymačkáme. Přidáme mleté maso, sůl, bílek, lžíci vody, pepř a vše dobře promícháme. Z masové směsy vytvarujeme 4 tenké biftečky a poprášíme je hladkou moukou po obou stranách. Slaninu nakrájíme na kostičky, vsypeme do pekáče a rozškvaříme. Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, necháme ji zpěnit a vložíme biftečky. Poprášíme je mletou paprikou a pečeme v silně vyhřáté troubě. Po chvíli biftečky obrátíme, podlijeme trochou vody a dopečeme. Krátce před koncem pečení podlijeme maso smetanou. Můžeme podávat s dušenou rýží nebo se širokými nudlemi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.