Mleté hovězí maso s cizrnou a ořechy

80 min.
Egypt

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
208 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
8 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Ořechy jemně nasekáme. Pomeranč oloupeme a nakrájíme na plátky. Cizrnu namočníme alespoň na 30 minut do studené vody.
  • 2
    Mleté maso v míse okořeníme vegetou a kari kořením, osolíme a důkladně promícháme.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme máslo a na něm necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, pak přidáme maso a pečeme, dokud nezhnědne. Potom vmícháme rozinky a nasekané ořechy, přidáme bobkový list, zalijeme vodou a necháme pod pokličkou 20 minut dusit.
  • 4
    Namočenou cizrnu scedíme přes síto, propláchneme proudem studené vody a necháme okapat. Pak ji společně s plátky pomeranče dáme do pánve k masu a dusíme doměkka.
  • 5
    Masovou směs s cizrnou podáváme horkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.