Mleté hovězí maso s cizrnou a ořechy
80 min.
Ingredience
- 750gramůHovězí maso mleté
- 2kusyCibule
- 15gramůOřechy vlašské
- 1kusPomeranče
- 10gramůRozinky tmavé
- 200gramůCizrna
- 1špetkaVegeta
- 1špetkaKari koření
- 1špetkaSůl
- 1kusBobkový list
- 10gramůMáslo čerstvé
- 2decilitryVoda pitná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
208 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
8 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Ořechy jemně nasekáme. Pomeranč oloupeme a nakrájíme na plátky. Cizrnu namočníme alespoň na 30 minut do studené vody.
- 2Mleté maso v míse okořeníme vegetou a kari kořením, osolíme a důkladně promícháme.
- 3V pánvi rozehřejeme máslo a na něm necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, pak přidáme maso a pečeme, dokud nezhnědne. Potom vmícháme rozinky a nasekané ořechy, přidáme bobkový list, zalijeme vodou a necháme pod pokličkou 20 minut dusit.
- 4Namočenou cizrnu scedíme přes síto, propláchneme proudem studené vody a necháme okapat. Pak ji společně s plátky pomeranče dáme do pánve k masu a dusíme doměkka.
- 5Masovou směs s cizrnou podáváme horkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.