Mleté hovězí maso zapečené se špagetami

65 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
756 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
34 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
874 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Špagety uvaříme v dostatečném množství osolené vody, pak je scedíme přes síto a necháme okapat.
  • 2
    Připravíme si bešamelovou omáčku. V pánvi rozehřejeme 4 lžíce másla, vmícháme 4 lžíce hladké mouky a uděláme jíšku. Zalijeme ji 1 dl hovězího vývaru a vše rozšleháme, přidáme muškátový oříšek, osolíme a vaříme 15 minut. Pak přilijeme 1 dl smetany, promícháme a vaříme, dokud omáčka nezhoustne.
  • 3
    Cibule oloupeme a nakrájíme najemno, v míse smícháme s mletým masem a rajčatovým protlakem, opepříme a osolíme.
  • 4
    V pánvi rozehřejeme olej a masovou směs na něm smažíme tak dlouho, až se odpaří všechna tekutina.
  • 5
    Do tukem vymazané žáruvzdorné zapékací mísy vložíme uvařené špagety, zalijeme je částí bešamelové omáčky a dáme vrstvu masa z pánve. Přilijeme zbývající bešamel a posypeme nastrouhaným sýrem.
  • 6
    Mísu vložíme do předehřáté trouby a 30 minut zapékáme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.