Mleté hovězí maso zapečené se špagetami
65 min.
Ingredience
- 500gramůŠpagety
- 2litryVoda pitná
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 4lžíceMouka pšeničná hladká
- 1decilitrHovězí vývar základní
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1decilitrSmetana 16% (pochoutková)
- 3kusyCibule
- 500gramůHovězí maso mleté
- 3lžíceProtlak rajčatový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 3špetkySůl
- 1lžíceTuk
- 0,5decilitrOlej olivový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
756 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
34 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
874 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Špagety uvaříme v dostatečném množství osolené vody, pak je scedíme přes síto a necháme okapat.
- 2Připravíme si bešamelovou omáčku. V pánvi rozehřejeme 4 lžíce másla, vmícháme 4 lžíce hladké mouky a uděláme jíšku. Zalijeme ji 1 dl hovězího vývaru a vše rozšleháme, přidáme muškátový oříšek, osolíme a vaříme 15 minut. Pak přilijeme 1 dl smetany, promícháme a vaříme, dokud omáčka nezhoustne.
- 3Cibule oloupeme a nakrájíme najemno, v míse smícháme s mletým masem a rajčatovým protlakem, opepříme a osolíme.
- 4V pánvi rozehřejeme olej a masovou směs na něm smažíme tak dlouho, až se odpaří všechna tekutina.
- 5Do tukem vymazané žáruvzdorné zapékací mísy vložíme uvařené špagety, zalijeme je částí bešamelové omáčky a dáme vrstvu masa z pánve. Přilijeme zbývající bešamel a posypeme nastrouhaným sýrem.
- 6Mísu vložíme do předehřáté trouby a 30 minut zapékáme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.