Mleté jehněčí kotlety
55 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 3kusyBrambory
- 2kusyCibule
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 1lžičkaGaram masala
- 1lžičkaPasta česneková
- 1lžičkaPasta zázvorová
- 1kusSalát hlávkový
- 2lžičkySůl
- 1kusChilli paprička zelená
- 10gramůKoriandr mletý
- 2lžíceMáta
- 600mililitrůJogurt bílý
- 5lžicKoriandr čerstvý
- 2lžíceOlej rostlinný
- 0,5kilogramJehněčí maso mleté
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
579 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
40 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
4 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Jogurt vlijeme do mušelínu a pověsíme jej na 4 hodiny, dokud z jogurtu neodkape všechna voda.
- 2Mleté maso smícháme se solí, vejcem, mletým koriandrem, chilli, garam masalou, česnekovou a zázvorovou pastou, nakrájenými zelenými paprikami (10 ks), jednou nakrájenou cibulí a lístky koriandru. Když je směs důkladně zpracována, odložíme ji na hodinu bokem. Následně ze směsi zpracujeme placky.
- 3Brambory zbavíme slupek a nakrájíme na kolečka. Na každé kolečko položíme masovou placku. Plech si vymažeme olejem a brambory s masem necháme péct okolo 30 minut při střední teplotě.
- 4Odkapaný jogurt smícháme s nakrájenou cibulí, mátou, nakrájenou zelenou chilli a solí a vytvoříme hustou, hladkou kaši. Po lžičce této kaše umístíme na každý brambor, ozdobíme hlávkovým salátem a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.