Mleté jehněčí kotlety

55 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
579 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
40 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
4 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jogurt vlijeme do mušelínu a pověsíme jej na 4 hodiny, dokud z jogurtu neodkape všechna voda.
  • 2
    Mleté maso smícháme se solí, vejcem, mletým koriandrem, chilli, garam masalou, česnekovou a zázvorovou pastou, nakrájenými zelenými paprikami (10 ks), jednou nakrájenou cibulí a lístky koriandru. Když je směs důkladně zpracována, odložíme ji na hodinu bokem. Následně ze směsi zpracujeme placky.
  • 3
    Brambory zbavíme slupek a nakrájíme na kolečka. Na každé kolečko položíme masovou placku. Plech si vymažeme olejem a brambory s masem necháme péct okolo 30 minut při střední teplotě.
  • 4
    Odkapaný jogurt smícháme s nakrájenou cibulí, mátou, nakrájenou zelenou chilli a solí a vytvoříme hustou, hladkou kaši. Po lžičce této kaše umístíme na každý brambor, ozdobíme hlávkovým salátem a můžeme podávat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.