Mleté jehněčí po indicku
40 min.
Ingredience
- 4kusyRajčata
- 2kusyCibule
- 4stroužkyČesnek
- 3kusyChilli paprička zelená
- 1lžičkaKurkuma
- 1kusZázvor celý
- 1lžíceGaram masala
- 50mililitrůKoriandr čerstvý
- 1lžičkaSůl
- 0,25kilogramHrách
- 200mililitrůVoda pitná
- 0,5kilogramJehněčí maso mleté
- 0,5lžíceTuk
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
646 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
33 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Osmažíme na troše tuku, dokud nezezlátne. Česnek oloupeme a utřeme. Přidáme jej k cibuli společně se všemi nakrájenými ingrediencemi (kromě hrachu, koriandru a rajčat). Celou směs náležitě osmažíme.
- 2Do pánve vložíme nakrájená rajčata a mleté jehněčí, promícháme, osmahneme a přiklopíme pokličkou. Celou směs následně necháme dusit. Občas podléváme vodou.
- 3Hrách opláchneme a necháme jej v 1 dl vody uvařit. Když je hrách hotový, vyklopíme jej na talíř a přidáme mleté jehněčí. Ozdobíme pokrájeným koriandrem a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.