Mleté jehněčí s kořeněnou omáčkou
60 min.
Ingredience
- 5kusůVejce slepičí
- 4kusyCibule
- 6kusůChilli paprička zelená
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžičkySůl
- 11stroužkůČesnek
- 50mililitrůKoriandr čerstvý
- 50mililitrůMáslo čerstvé
- 1,5lžičkyGaram masala
- 250mililitrůVoda pitná
- 25mililitrůOlej rostlinný
- 0,5kilogramJehněčí maso mleté
- 0,5kilogramRajčata
- 0,5lžičkaKurkuma
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
695 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
54 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Tři vejce si uvaříme natvrdo. Následně je oloupeme a najemno nasekáme. Vajíčka smícháme s mletým masem. Najemno nakrájíme zelené chilli a dvě cibule, které taktéž smícháme s masem, okořeníme kurkumou a masalou a osolíme. Maso vytvarujeme na kuličky.
- 2Z mouky a zbylého vejce zpracujeme těsto. Masové kuličky v něm následně obalíme a osmažíme na oleji, dokud nezezlátnou.
- 3Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme zbylé nakrájené cibule a osmažíme, dokud cibule nezesklovatí. Rajčata si rozmixujeme a přidáme do směsi, přidáme špetku soli a necháme chvíli vařit.
- 4Do této směsi přidáváme masové kuličky a smažíme je asi 30 minut. Následně kuličky rozkrojíme vejpůl, zalijeme omáčkou a ozdobíme koriandrem. Můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.