Mleté kapří řízky
47 min.
Ingredience
- 0,5kilogramKapr obecný
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1kusCibule
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 50gramůMáslo čerstvé
- 200mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
995 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
94 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
611 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Z kapra stáhneme kůži, omyjeme jej, vykostíme a umeleme s cibulí.
- 2Přidáme mouku, vejce a rozpuštěné máslo, hmotu osolíme, opepříme, dobře promícháme, vytvoříme váleček, který dáme do ledničky na 1 hodinu odpočinout.
- 3Z válečku vytvoříme 6 úhledných řízků, které osmažíme na oleji.
- 4Podáváme teplé i studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.