Mleté kuřecí maso s rýží pečené v bábovkové formě

95 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
423 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
14 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí prsa nakrájíme na kostky, cibuli na kolečka, feferonky zbavené semínek pokrájíme na kousky. Formu na bábovku vymažeme 5 g oleje.
  • 2
    Kuřecí maso osolíme špetkou soli a na oleji smažíme s kolečky cibule, worcesterovou omáčkou a feferonkami cca 5 minut. Poté podlijeme 100 ml vody a dusíme, až je maso měkké. Směs vyjmeme ze šťávy, necháme vychladnout a umeleme. Ve šťávě, k níž jsme přilili 100 ml vody a přisypali špetku soli, dusíme rýži. Když je téměř měkká, scedíme ji, je-li třeba, a polovinu vsypeme do připravené formy, na ni naklademe mleté maso a přikryjeme druhou polovinou rýže. Směs upěchujeme a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C cca 1/2 hodiny. Hotovou bábovku vyklopíme na servírovací mísu, posypeme muškátovým oříškem a podáváme se zeleninou dle vlastního výběru.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.