Mleté maso na špízu
32 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 500gramůMaso mleté - mix
- 1lžíceSolamyl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaKoření grilovací
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyPaprikové lusky čerstvé
- 150gramůSlanina vepřová
- 1litrVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
556 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
49 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
901 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Mleté maso promícháme s jednou oloupanou, jemně nakrájenou cibulí, solamylem, hladkou moukou, vejcem, grilovacím kořením, solí a pepřem.
- 2Z masové směsi tvarujeme menší kuličky, které povaříme v osolené vodě 5 - 7 minut.
- 3Po vychladnutí kuličky napichujeme na jehly střídavě s dílky cibule, kousky papriky a slaniny.
- 4Špízy grilujeme asi 5 minut a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.