Mleté maso po rumunsku

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
741 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
51 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
13 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očistíme zelí, rozebereme a celé listy povaříme v malém množství osolené vody. Scedíme a necháme okapat.
  • 2
    Pokrájíme vychladlé zelí na větší kousky.
  • 3
    Oloupeme a nakrájíme cibuli.
  • 4
    V hrnci rozehřejeme sádlo a osmahneme cibuli, přidáme mleté maso, sůl, pepř a vše promícháme a podusíme.
  • 5
    Vymažeme sádlem pekáč a klademe do něj postupně vrstvu z poloviny zelí a masa. Zalijeme polovinou smetany a opět vrstvu zelí, masa a zalijeme druhou polovinou smetany.
  • 6
    30 minut pečeme ve vyhřáté troubě a podáváme horké s chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.