Mleté maso po rumunsku
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusZelí hlávkové bílé
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 750gramůVepřové maso mleté
- 1lžíceSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
741 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
51 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
13 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Očistíme zelí, rozebereme a celé listy povaříme v malém množství osolené vody. Scedíme a necháme okapat.
- 2Pokrájíme vychladlé zelí na větší kousky.
- 3Oloupeme a nakrájíme cibuli.
- 4V hrnci rozehřejeme sádlo a osmahneme cibuli, přidáme mleté maso, sůl, pepř a vše promícháme a podusíme.
- 5Vymažeme sádlem pekáč a klademe do něj postupně vrstvu z poloviny zelí a masa. Zalijeme polovinou smetany a opět vrstvu zelí, masa a zalijeme druhou polovinou smetany.
- 630 minut pečeme ve vyhřáté troubě a podáváme horké s chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.