Mleté maso s limetkou a houbami

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
455 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
34 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Limetku omyjeme horkou vodou, kůru jemně nastrouháme, šťávu vymačkáme. Otrháme lístky bazalky a několik jich odložíme stranou, zbytek nasekáme nahrubo. Žampiony očistíme a rozkrájíme na čtvrtky. Šalotky, česnek a zázvor oloupeme, rozkrojíme napůl a nakrájíme na jemné plátky.
  • 2
    V hrnci rozehřejeme olej. Houby, šalotky, česnek a zázvor na něm na prudkém ohni opečeme, poté přidáme mleté maso s bazalkou a opékáme, dokud se nevytvoří hrudky. Ochutíme limetkovou šťávou a kůrou, rybí omáčkou a popřípadě solí. Posypeme zbývající bazalkou.
  • 3
    Pokrm podáváme smíchaný s čerstvými těstovinami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.