Mleté maso s limetkou a houbami
25 min.
Ingredience
- 250gramůTěstoviny vařené (průměr)
- 60gramůBazalka
- 1kusLimetka
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 60gramůŠalotka
- 2stroužkyČesnek
- 60mililitrůOlej olivový
- 300gramůMaso mleté - mix
- 40mililitrůOmáčka rybí
- 5gramůSůl
- 15gramůZázvor celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
455 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
34 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Limetku omyjeme horkou vodou, kůru jemně nastrouháme, šťávu vymačkáme. Otrháme lístky bazalky a několik jich odložíme stranou, zbytek nasekáme nahrubo. Žampiony očistíme a rozkrájíme na čtvrtky. Šalotky, česnek a zázvor oloupeme, rozkrojíme napůl a nakrájíme na jemné plátky.
- 2V hrnci rozehřejeme olej. Houby, šalotky, česnek a zázvor na něm na prudkém ohni opečeme, poté přidáme mleté maso s bazalkou a opékáme, dokud se nevytvoří hrudky. Ochutíme limetkovou šťávou a kůrou, rybí omáčkou a popřípadě solí. Posypeme zbývající bazalkou.
- 3Pokrm podáváme smíchaný s čerstvými těstovinami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.