Mleté maso s paprikami a bramborami
50 min.

Ingredience
- 600gramůBrambory vařené ve slupce
- 80mililitrůMléko polotučné
- 20gramůMáslo čerstvé
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 250gramůCibule
- 120gramůPaprika červená
- 120gramůPaprika zelená
- 25gramůChilli paprička
- 30gramůOlej slunečnicový
- 500gramůHovězí maso mleté
- 50mililitrůRajčatová šťáva
- 3gramyTymián sušený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
440 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
18 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
8 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, obě papriky zbavíme jádřinců, nakrájíme na proužky, chilli papričku rozřízneme, vyškrábneme semínka a zbytek posekáme najemno.
- 2V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, papriky, chilli papričku, osmahneme, přiložíme mleté maso, osolíme, opepříme, promícháme a jakmile pustí maso šťávu, vydusíme na tuk. Přilijeme trochu rajčatové šťávy, posypeme tymiánem a ještě krátce podusíme.
- 3Vařené brambory oloupeme, vložíme do mísy, přilijeme mléko, rozpuštěné máslo a rozmačkáme šťouchadlem.
- 4Do pekáčku rozprostřeme masovou směs s paprikami, povrch zakryjeme bramborovou směsí, vložíme pod gril a grilujeme zhruba 5 minut. Pokrm by měl být na povrchu lehce nazlátlý.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.