Mleté maso zapečené s taveným sýrem
70 min.
Ingredience
- 50gramůSýr Čedar - tavený
- 1kusŽemle tuková
- 100gramůSýr Eidam cihla 30%
- 3kusyRajčata
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceOlej stolní
- 400gramůHovězí maso mleté
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
396 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
23 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
740 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Namočíme ve vodě žemli a vymačkáme. Nastrouháme tvrdý sýr.
- 2Omytá rajčata spaříme vřelou vodou, oloupeme a nakrájíme na kousky.
- 3Nastrouháme nebo nakrájíme na plátky tavený sýr.
- 4Smícháme v míse mleté maso, rozdrobenou vymačkanou žemli, strouhaný sýr, vejce, lžíci změklého másla a promícháme. Osolíme a opepříme.
- 5Vymažeme zapékací mísu a rozprostřeme do ní připravenou směs na centimetrovou vrstvu. Poklademe vločkami másla a 30 minut pečeme ve vyhřáté troubě. Poklademe kousky rajčat s taveným sýrem, pokapeme olejem a zapečeme zprudka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.