Mleté maso zapečené s taveným sýrem

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
396 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
23 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
740 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Namočíme ve vodě žemli a vymačkáme. Nastrouháme tvrdý sýr.
  • 2
    Omytá rajčata spaříme vřelou vodou, oloupeme a nakrájíme na kousky.
  • 3
    Nastrouháme nebo nakrájíme na plátky tavený sýr.
  • 4
    Smícháme v míse mleté maso, rozdrobenou vymačkanou žemli, strouhaný sýr, vejce, lžíci změklého másla a promícháme. Osolíme a opepříme.
  • 5
    Vymažeme zapékací mísu a rozprostřeme do ní připravenou směs na centimetrovou vrstvu. Poklademe vločkami másla a 30 minut pečeme ve vyhřáté troubě. Poklademe kousky rajčat s taveným sýrem, pokapeme olejem a zapečeme zprudka.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.