Mleté maso zapečené se zeleninou a rýží
80 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 200gramůRýže loupaná
- 2lžíceSádlo škvařené
- 400gramůRajčata
- 400gramůPaprikové lusky čerstvé
- 300gramůMaso mleté - mix
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 100mililitrůZakysaná smetana
- 400mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
542 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
30 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Propláchnutou, několikrát spařenou rýži zalijeme 300 ml horké osolené vody (1/4 lžička soli), přidáme lžíci sádla a dusíme doměkka.
- 2Na dno zapékací mísy urovnáme omytá, na kolečka nakrájená rajčata, na ně vrstvu očištěných paprik nakrájených na nudličky, dále vrstvu dušené rýže a na ni poklademe mleté maso. Každou vrstvu osolíme.
- 3Na zbylém sádle dozlatova osmažíme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, odstavíme z plotny a vmícháme mletou papriku. Ihned zalijeme 100 ml vody a smetanou a nalijeme do pekáčku.
- 4Pokrm zapékáme ve vyhřáté troubě nejdříve pod pokličkou, dopékáme bez pokličky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.