Mleté řízky v leču

40 min.
Česká republika

Ingredience

    • 400gramůMaso mleté - mix
    • 5lžicStrouhanka
    • 1lžičkaSůl
    • 100mililitrůOlej rostlinný
    • 400gramůLečo sterilované
    • 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
    • 1lžičkaPaprika mletá sladká
    • 1kusVejce slepičí
    • 150mililitrůMléko polotučné
    • 2lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
633 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
55 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
373 mg
Cukr
639 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce rozšleháme s mlékem, přisypeme strouhanku a necháme chvíli bobtnat. Potom přidáme mleté maso, osolíme a dobře promícháme.
  • 2
    Ze směsi vytvarujeme řízky a usmažíme je na oleji na větší pánvi. Před dosmažením k řízkům přidáme lečo rozmíchané s rajčatovým protlakem a po chvíli přilijeme smetanu. Pokrm okořeníme mletou paprikou a dopečeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.