Mleté řízky v leču
40 min.
Ingredience
- 400gramůMaso mleté - mix
- 5lžicStrouhanka
- 1lžičkaSůl
- 100mililitrůOlej rostlinný
- 400gramůLečo sterilované
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1kusVejce slepičí
- 150mililitrůMléko polotučné
- 2lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
633 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
55 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
373 mg
Cukr
639 mg
Postup přípravy
- 1Vejce rozšleháme s mlékem, přisypeme strouhanku a necháme chvíli bobtnat. Potom přidáme mleté maso, osolíme a dobře promícháme.
- 2Ze směsi vytvarujeme řízky a usmažíme je na oleji na větší pánvi. Před dosmažením k řízkům přidáme lečo rozmíchané s rajčatovým protlakem a po chvíli přilijeme smetanu. Pokrm okořeníme mletou paprikou a dopečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.