Mleté řízky v okurkové omáčce
55 min.

Ingredience
- 400gramůMaso mleté - mix
- 2lžíceMléko polotučné
- 30gramůSlanina vepřová
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 100gramůOkurky nakládané
- 0,5kusŽemle tuková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
363 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
31 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
351 mg
Cukr
336 mg
Postup přípravy
- 1Mleté maso v míse promícháme s žemlí navlhčenou v mléce. Přidáme 10g slaniny nakrájené na kostičky, bílek, sůl a pepř. Vše dobře promícháme. Z masové směsi vytvarujeme 4 tenké oválné řízky. Obalíme je po obou stranách v hladké mouce a vložíme do pekáčku omytého studenou vodou. Řízky pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 15 minut, obrátíme a podle potřeby podlijeme vodou. Krátce před koncem pečení přilijeme smetanu a přidáme nadrobno nakrájené okurky, které jsme osmažili na kostičkách zbylé slaniny. Nakonec omáčku podle chuti osolíme. Vhodnou přílohou je dušená rýže.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.